Kurssit

Freitag, 9. September 2011

Saksan kurssimme ovat startanneet!

Ensimmäinen viikko saksan opiskelua takana, millä mielellä olette?
Tänä vuonna "vanhat" opiskelijat ovat ahkerasti jatkaneet opiskeluaan, mutta joukkoomme on tullut paljon uusiakin saksan opiskelijoita. Monet teistä ovat matkustaneet kesällä Saksassa, Itävallassa tai Sveitsissä. Matkustelu antaa motivaatiota myös itse kielen opiskeluun!
Onko sinulla antaa hyvää opiskeluvinkkiä muillekin jaettavaksi? Miten opit parhaiten saksaa, miten opiskelet kotona? Tuleeko televisiosta tällä hetkellä saksalaisia sarjoja? Voitko suositella saksalaisia laulajia kuunneltavaksi, kirjoja luettavaksi?
Kerro ja kommentoi!
Bis bald!
Kuva: Anne Pajunen, Berlin 2010
..missä ikinä kuljetkin, "bongaa" kaikkea saksalaista! Tämä kuva on otettu erään berliiniläisen ravintolan vessakäytävältä! Teksti pitää paikkansa ruuan suhteen, vain mitä?!

4 Kommentare:

  1. Hei,taitaa pitää kutinsa tuo veskin käytävältä otettu kuva.

    Jokunen vuosi sitten olin paljon saksalaisten kanssa tekemisissä työn puolesta.Olin firman eli Talmun myöh.HELLA yhteyshenkilö ja väliin ulkomailla tulkkina.Pidin seuraa heille suomessa,vein matseihin,syömään ja töissä avustin.
    Asiaan.Mulla oli tapana kotona opetella tulevat tilanteet ulkoa ja kun aika oli oli helppoa esitellä ja neuvoa kun osasi sanat,kuin olis hyllyltä sanat ottanut.Sopi mulle,vaati työtä kylläkin.Mutta ellei todellista tarvetta niin moniko jaksaa,viitsii...en enää ittekkään innostu.Kirjoja luin semmosia joissa oli n.1200 sanaa suositus osaamisen suhteen.Iltasella vuoteessa vielä sanakirjaa.
    No,tää oli mun metodi ja paljon,liian paljon on jo selkäytimestä hävinnyt,iäksikö,ehei sentään.
    Olen joskus elänyt Saksassa ja uudelleen syntynyt Suomessa,niin tuntui silloin,enää en ole niinkään varma..

    Tsemppiä syksyyn,sekin on upea vuodenaika.

    Viele Grüsse Matti

    AntwortenLöschen
  2. Se on totta Matti, että hyvä valmistautuminen
    etukäteen auttaa!
    Kielten opiskelussa sanaston harjoittelu on kaiken a ja o, kielioppivirheitä ei kannata eikä saa pelätä! Virheitä tekee jokainen:)
    Saksalaiset ovat hyvin kiitollisia ulkomaalaisen käyttäessä edes vähänkin saksaa. Parempaa palvelua saa pikkusanoilla! Danke! Bitte!

    AntwortenLöschen
  3. Hello Land und Leute-Kursse!

    Nyt on jo kaksi viikkoa päntätty taas saksaa. Huomasin juuri tälle plokille ihan hyödyllistäkin käyttöä. Olin merkinnyt muistiin, että kotitehtävät sivulta 30 eteenpäin. Siinäpä pulma, kun me olemme menossa sekä kirjassa että monisteessa sivulla 30. No onneksi täältä löytyi apu ongelmaan.

    Gruss
    Alpo

    AntwortenLöschen
  4. Hyvä, että hyötyä blogista
    -sitä varten tämä on, opiskelua tukemassa:)

    AntwortenLöschen